keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Kinder-kakku

Lupasin jakaa teille täällä blogissa mun synttärikaukun ohjeen, jos vaikka pääsiäiseksi tekee mieli tehdä jotain vähän spesiaalimpaa. Pienenä varoituksen sanana, että tästä kakusta ei sitten suklaata puutu! Ohje on alunperin Kinuskikissan blogista bongattu. :)


Kinder-suklaajuustokakku

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte: 
145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Suklaaganache: 
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Vuoraa halkaisijaltaan 22-24cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaakerroksen liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa 2,5dl vispikermasta vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa ja sekoita sulanut suklaa kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet veteen. kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkusuklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Vatkaa loput 2,5 dl vispikermasta vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaat ja sekoita ne kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten suklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Anna taas hyytyä pari tuntia.
Ennen koristelua valmista ganache. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristelussa saa sitten käyttää luovuutta erilaisten Kinder-suklaiden kanssa! 



Ja kyllä muuten kelpasi vieraille! Koristeina olevista "pesistä" käytiin kova taisto. ;) Vaikka eri kerrosten väsääminen voi tuntua työläältä, on tämä loppujen lopuksi mielestäni melko helppo kakku valmistaa ja saada myös onnistumaan. Ja maisteluvaiheessa se vaivakin tosiaan kyllä palkitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti